26 de agost de 2014
26.08.2014

L'audiovisual sobre el setge del castell se suspèn pel retard d'una subvenció

Els impulsors del projecte no tenien segur el finançament un mes abans d'iniciar el rodatge

26.08.2014 | 07:55
Per la dreta, Gerard Alsina, Janina Vilana, Jaume Duran i Pep Vendrell, impulsors del curtmetratge, el mes de maig passat

L'audiovisual per explicar com es va viure al castell de Berga el setge del 1713, en plena guerra de Successió, no veurà la llum, de moment. Així ho han explicat els responsables de la productora Pi3Beta, que capitaneja el projecte impulsat amb motiu del Tricentenari, que han decidit suspendre el rodatge per la manca de finançament en el moment d'iniciar la producció.

Com ja va avançar aquest diari, la productora del projecte, Janina Vilana, recorda que les gravacions estaven previstes per al mes d'agost, "i a principi de juliol estàvem pendents de rebre la confirmació per part de la Generalitat i la Diputació de dues subvencions que havíem sol·licitat per a la iniciativa". Segons Vilana, l'equip artístic, que estava format per personatges reconeguts com el músic Pep Sala, l'actor Lluís Soler i l'escriptor Matthew Tree, "necessitaven tenir clares les dates per tancar altres projectes que tenien en marxa". Els responsables de la iniciativa, en veure que un mes abans no disposaven de tots els diners necessaris per tirar endavant, van decidir aparcar la proposta. Vilana recorda que ja es disposava d'una part del finançament, gràcies a la col·laboració d'Òmnium Cultural, l'Assemblea Nacional Catalana i l'Ajuntament de Berga, "però era imprescindible més capital per costejar totes les despeses". En aquest sentit, destaca que "els actors i la resta de participants al muntatge no cobraven. Els diners es destinaven al material i altres despeses del rodatge".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus. 

 

L'últim El més llegit