L'espectacle l'Onze de setembre i Gironella canvia la data d'una de les funcions d'enguany per no coincidir amb la V humana que l'ANC ha convocat a Barcelona el proper 11 de setembre. El muntatge, que se celebra a Gironella des del 2001 per rememorar els fets del 1714, s'escenificarà els dies 10 i 12 de setembre, ja que la funció que habitualment s'oferia per la Diada de Catalunya s'ha traslladat a l'endemà amb la voluntat de no interferir amb els actes que se celebraran a la capital catalana.

Així ho ha manifestat el director de l'espectacle, Jordi Vallbona, que es mostra il·lusionat "pel que significa per tots els que fem l'espectacle el fet que coincideixi amb la celebració del Tricentenari". Com ja ha anat avançant Vallbona en les darreres edicions de l'espectacle, l'equip tècnic de l'Onze de setembre i Gironella ha treballat per oferir enguany una representació especial, amb algunes novetats "que el facin més especial i simbòlic per commemorar els 300 anys dels Fets de 1714".

Una de les primeres decisions que s'han pres ha estat la de traslladar la funció de l'11 de setembre a l'endemà, el dia 12. Cal recordar que l'any passat, la funció del dia 11 es va suspendre per no coincidir amb la Via Catalana. Enguany, els responsables creien que calia mantenir les dues funcions de cada any, per poder aplegar tot el públic interessat a presenciar l'espectacle que, en aquest cas "comporta una càrrega simbòlica especial". D'aquesta manera, diu Vallbona "respectem totes les activitats previstes".