El Berguedà, la meva pel·lícula. Aquest és el nom escollit per promocionar els atractius turístics del Berguedà a través de curtmetratges. L'Agència de Desenvolupament del Berguedà, juntament amb la Diputació de Barcelona, ha convocat el primer concurs de vídeos sobre la comarca, dins del pla de màrqueting i comunicació del Berguedà, amb l'objectiu de donar a conèixer la comarca a través d'Internet i de les xarxes socials d'una manera propera.

Els interessats a participar-hi hauran de presentar el seu treball, d'una durada màxima de 3 minuts, que expliqui una història breu seguint aspectes i temàtiques de la comarca que s'incloguin en una de les sis categories proposades: El Berguedà, la meva pel·lícula, de caràcter genèric, Camins amb història, Turisme actiu i esportiu, Ecoturisme, Productes de la terra i Valors, tradicions i costums. Els millor treball de la categoria genèrica s'endurà un premi de 1.500 euros. Els premiats en la resta de categories rebran un val valorat en 500 euros en despesa en establiments turístics. A banda, hi haurà un accèssit al vídeo més votat pel públic, que rebrà un lot de productes del Berguedà.

La convocatòria és oberta als majors de 18 anys i s'admetrà un màxim de dos vídeos per participant. Els interessats hauran de penjar el vídeo a Youtube i compartir-lo a la pàgina de Facebook Turisme Berguedà entre l'1 de setembre i el 30 de novembre. El jurat és format per professionals del món de l'audiovisual i el disseny i membres de l'organització. Les bases poden consultar-se a www.elbergueda.cat.