L'alcaldable de CiU a Berga per a les eleccions municipals del 2015 encara és una incògnita. Convergència Democràtica de Catalunya, el partit amb més pes de la coalició, continua el procés per escollir el candidat a encapçalar la llista de Berga als comicis municipals previstos pel maig del 2015.

Segons ha pogut saber aquest diari, durant el mes d'agost s'han celebrat algunes reunions del comitè local del partit amb l'objectiu de tenir decidit l'alcaldable per CiU abans de la Diada de l'Onze de Setembre. Així ho ha confirmat Joan Manuel Serarols, president del comitè local de CDC, que és l'ens que haurà d'escollir d'entre els possibles candidats disposats a encapçalar aquesta llista.

L'actual alcalde de Berga, Juli Gendrau, no ha fet públic a hores d'ara si té intenció de repetir o no com a alcaldable. Segons ha explicat Gendrau en declaracions a aquest diari, "encara hi ha molts temes al damunt de la taula que s'han de resoldre i caldrà anar-los tancant en els propers dies". A l'espera de la seva decisió sobre si es tornarà a presentar o no, hi ha dos aspirants més que han mostrat interès a encapçalar aquesta candidatura. Com ja va explicar aquest diari (vegeu Regió7 del 9 de juliol), Antoni Biarnés i Ramon Minoves estan disposats a ser la nova cara de CiU a Berga i a ser candidats de la coalició a la capital berguedana per a les properes municipals. No obstant això, "encara no hi ha res tancat i la decisió encara trigarà uns dies a arribar", concreta Serarols. El president ha afegit, però, que "el tema s'hauria de tenir enllestit per l'11 de setembre, és el que ens agradaria i així treballarem per fer-ho".