Avià s'endinsa des d'avui a la festa major. Tot i que els actes es van iniciar el cap de setmana passat, des d'aquest vespre i durant sis dies la vila concentrarà la majoria d'actes programats per a enguany. Com ja és tradicional, la festa començarà avui a partir de 2/4 de 7 de la tarda amb la vint-i-sisena edició de la cercavila de gegants, amb la colla gegantera d'Avià. A continuació, tindrà lloc el correfoc a càrrec dels Esclata Aglans.

La música també és un dels ingredients que donen el tret de sortida a la festa: per una banda, el concert de la Coral Santa Maria d'Avià, la Cobla Ciutat de Manresa i el grup Sac i Ganxo, que s'iniciarà a les 10 a la plaça de l'Ateneu; per l'altra, la proposta per a joves amb l'actuació del grup Virus a la plaça del Padró a partir de la mitjanit.

Els actes continuaran demà a la tarda amb la popular baixada d'andròmines. La tercera edició del sopar mediterrani precedirà el ball de nit a càrrec de Xarop de Nit a la plaça de l'Ateneu. Paral·lelament, la plaça del Padró acollirà el concert amb l'Orquestra Mitjanit i el grup Oques Grasses, després de la celebració del cercabirres per diversos establiments del poble. La festa continuarà diumenge.