El Mercat del Bolet de Cal Rosal obre portes amb el vent a favor per viure una molt bona temporada. Així ho asseguren els responsables de la mostra que començarà a funcionar el proper dissabte 6 de setembre. Si les condicions meteorològiques no canvien, els organitzadors auguren un bon any per als aficionats al món del bolet, i també per garantir l'afluència de visitants al mercat boletaire més antic del país.

De moment, el bon inici de la temporada ha permès que el recinte firal obri dins de les dates establertes. Així, el proper dissabte 6 de setembre, les dotze parades que conformen la mostra iniciaran l'activitat. L'alcaldessa d'Olvan, Judit Carreras, assegura que "a hores d'ara, es fan bolets i tenim les condicions òptimes per a un bon any". No obstant això, ha recordat que "la meteorologia no està a les nostres mans, i no podem controlar res". És per això que el tancament està previst el 30 de novembre, però dependrà de com evolucioni la temporada.

Com ja és habitual, a banda de les parades de bolets, derivats, i productes agroalimentaris, el mercat acull activitats de dinamització amb l'objectiu d'atraure més visitants. Enguany, s'estrena un concurs de fotografia a Instagram. Així ho ha explicat la tècnica Divina López, que ha concretat que els participants hauran de penjar les imatges amb les etiquetes #mercatdelbolet o #mercatcalrosal al compte @mercatdelbolet.

Per altra banda, l'Ajuntament ha apostat per mantenir les activitats que ja funcionaven, com és l'Escola de Boletaires, que s'iniciarà el 28 de setembre i s'allargarà fins al 2 de novembre. Els interessats podran fer una sortida al bosc amb el micòleg Marc Estévez, per conèixer les varietats existents i també per aprendre a respectar la natura. També tindrà lloc una nova edició del Rebost del Mercat, amb l'objectiu de promocionar els productors agroalimentaris de la comarca durant el mes d'octubre.

Com ja és habitual, el darrer diumenge d'octubre (enguany, el 26), se celebrarà la Festa del Bolet amb actes durant tot el dia.