Els fidels que es van reunir dilluns a l'aplec de Gresolet (Saldes) van haver de celebrar la missa al jardí exterior de l'església. El motiu no és altre que el perill d'esfondrament que presenta el santuari pel mal estat de la coberta. Segons han explicat fonts properes a la junta de capmasats del nucli saldenc, que són els organitzadors de la festa, l'estructura del temple estaria malmesa des de fa anys, però actualment és a la coberta on es concentra el risc més gran. Concretament, van detallar les mateixes fonts, hi hauria algunes bigues de fusta "molt podrides" i degoters que de mica en mica van malmeten el santuari a causa de les filtraciosn d'humitat que la fan malbé. A més a més, són evidents algunes esquerdes a les parets de la nau.

Davant d'aquesta situació, dilluns, dia de celebració de l'aplec al nucli saldenc es va haver de treure la imatge de la marededéu (una reproducció)a l'exterior i tant l'ofici com la cantada de goigs es van fer al jardí. Malgrat que les portes del santuari van estar obertes, es recomanava a les persones que hi volien fer un cop d'ull que no entressin cap al fons de la nau.

El temps va acompanyar i unes dues-centes persones es van reunir dilluns al santuari per celebrar l'aplec, que s'escau el dia de la celebració de les Mare de Déu trobades. Com és habitual en aquest jornada, la data també és aprofitada pels pastors de la zona per baixar de la muntanya les vaques que han passat l'estiu pasturant a la zona de les Costes. A la tarda la celebració es va acabar d'arrodonir amb un ball i el repartiment posterior de de coca i moscatell per a tothom.