Dilluns serà la vint-i-cinquena vegada que Gironella repartirà entre els assistents a la Fira de la Puríssima les cassoletes d'escudella de blat de moro escairat. El tast de la tradicional menja, batejada pel xef Miquel Márquez com el Plat de la Pau, s'ha convertit en un dels atractius principals d'aquesta mostra nadalenca i d'artesania i l'Ajuntament de Gironella ha volgut mostrar agraïment a les persones que en el seu moment van impulsar la iniciativa i a les que l'han mantingut durant el darrer quart de segle.

Aquest era l'objectiu de l'acte d'homenatge celebrat dijous al vespre a l'Església Vella de Gironella, espai on es van retrobar una setantena de persones, totes elles vinculades amb aquest tradicional tast que ha situat al mapa la Fira de la Puríssima. Entre els assistents, hi havia els cansaladers del poble que durant els darrers vint-i-cinc anys han estat els encarregats d'elaborar el blat de moro que se serveix a la Placeta; les voluntàries que reparteixen les cassoletes entre els visitants i també els presidents que han encapçalat el gremi de comerciants i els regidors que han ocupat la cartera de Comerç del consistori. A banda, també van ser-hi d'altres veïns i comerciants que han ajudat a mantenir viva la tradició.