06 de desembre de 2014
06.12.2014

INSCRIPCIÓ | 40È ANIVERSARI I PREMIS REGIÓ7

25 anys repartint el Plat de la Pau

Gironella homenatja les persones quehan mantingut el tast del blat de moro escairat a la Fira de la Puríssima

06.12.2014 | 00:00
Els regidors de Comerç que han passat per l´Ajuntament de Gironella i els presidents del gremi de botiguers amb el xef Miquel Márquez i el batlle, David Font, durant un moment de l´homenatge, dijous a la nit

Dilluns serà la vint-i-cinquena vegada que Gironella repartirà entre els assistents a la Fira de la Puríssima les cassoletes d'escudella de blat de moro escairat. El tast de la tradicional menja, batejada pel xef Miquel Márquez com el Plat de la Pau, s'ha convertit en un dels atractius principals d'aquesta mostra nadalenca i d'artesania i l'Ajuntament de Gironella ha volgut mostrar agraïment a les persones que en el seu moment van impulsar la iniciativa i a les que l'han mantingut durant el darrer quart de segle.

Aquest era l'objectiu de l'acte d'homenatge celebrat dijous al vespre a l'Església Vella de Gironella, espai on es van retrobar una setantena de persones, totes elles vinculades amb aquest tradicional tast que ha situat al mapa la Fira de la Puríssima. Entre els assistents, hi havia els cansaladers del poble que durant els darrers vint-i-cinc anys han estat els encarregats d'elaborar el blat de moro que se serveix a la Placeta; les voluntàries que reparteixen les cassoletes entre els visitants i també els presidents que han encapçalat el gremi de comerciants i els regidors que han ocupat la cartera de Comerç del consistori. A banda, també van ser-hi d'altres veïns i comerciants que han ajudat a mantenir viva la tradició.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus.