Berga plora la mort del metge i un dels impulsors de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Berga Lluís Ballús Planas que feia mesos que patia una malaltia irreversible. Aquests darrers dies Ballús estava ingressat a l'hospital comarcal Sant Bernabé de Berga on havia exercit la seva professió de cirurgià.

Malgrat la seva malaltia, Ballús va participar a la celebració de la diada de l'Onze de Setembre de l'any passat així com també en l'Alec del Pi de les Tres Branques. Ballús era membre del secretariat de l'ANC en representació del Berguedà i havia estat un dels impulsors de la secció local així com també president.

El seu funeral tindrà lloc divendres 13 de febrer a les 16 h a l'església parroquial de Berga. La sala de vetlles romandrà oberta a la funerària Ferran de Berga demà dijous, 12 de febrer de les 10 del matí a la 1 del migdia i de les 4 de la tarda a les 8 del vespre. I divendres de les 10 a la 1. HI haurà un llibre de signatures de condol

De cara a la propera setmana se celebrarà una cerimònia laica de comiat al vell Pi de les Tres Branque i també al jove al pla de Campllong (Castellar del Riu)