El parc natural del Cadí-Moixeró du a terme la Festa de l'Arbre, conjuntament amb els centres educatius i els respectius ajuntaments, "amb l'objectiu de donar a conèixer la vegetació de l'espai natural protegit i ensenyar a ser respectuosos amb el patrimoni natural".

Fins a aquest setmana, els alumnes de l'escola Serrat Voltor, de Vallcebre, l'escola de Tuixent i l'escola Galceran de Pinós de Bagà han fet la plantada d'arbres. Una experiència que també duran a terme aquest mes l'escola de Sant Julià de Cerdanyola, l'escola de Gósol i l'escola de Guardiola de Berguedà, que enguany també plantarà flors en diferents zones enjardinades del nucli urbà.

En concret a Vallcebre, 11 alumnes van plantar arbres fruiters en dos horts, un que treballa l'escola i un altre vora l'alberg. A Tuixén, 12 nens i nenes van fer la plantada vora el Centre de Flora, al voltant d'un camp experimental de plantes medicinals. A Bagà, hi van participar 152 nens i nenes que van plantar al parc del Bastareny 12 arbres, entre fruiters i espècies autòctones, així com rosers i flors en diferents parterres de la vila.

Els alumnes participants són de totes les edats, des de pàrvuls de 3 anys fins a nois i noies de 12 anys de 6è. Fonts del parc han explicat que la seva brigada "s'encarrega de les tasques de condicionament dels indrets on es fan les activitats i participa i ajuda la mainada en les feines de plantació d'arbres i altres espècies". Les brigades municipals i els nens es faran càrrec de regar les plantes.

En alguna de les plantades, també hi participaran els treballadors del centre especial de treball del Taller Coloma, que donen suport en els treballs de manteniment dins el parc.

Cada arbre tindrà una etiqueta amb l'espècie de què es tracta i el nom del nen o nens que han participat en la seva plantada. Així "es busca una implicació més gran dels alumnes en la cura i conservació d'aquests arbres".