Un centenar de treballadors de l'Hospital Sant Bernabé de Berga i del consistori es van concentrar ahir a les vuit del vespre, just abans que comencés el ple ordinari municipal, a la plaça de Sant Pere de Berga per reclamar que l'Ajuntament els torni el 25% de la paga extraordinària suspesa el desembre del 2012 que, segons una resolució publicada el gener passat en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), les administracions públiques han de pagar als seus treballadors. En començar el ple a dos quarts de nou, el centenar de treballadors van asseure's als bancs de la sala de plens de l'Ajuntament com a mostra de protesta i rebuig.

Joan Torres, infermer i president del comitè d'empresa de l'Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga, espera que el govern municipal encapçalat per l'alcalde Juli Gendrau aprovi en un ple extraordinari el retorn d'aquesta part de la paga extraordinària suspesa, que afecta el centenar de funcionaris de l'Ajuntament i els 200 treballadors de l'hospital. A pesar que ahir el retorn de la paga extra no era a l'ordre del dia del ple, els treballadors esperaven que se n'aprovés el decret de retorn.

Torres considera que el consistori hauria de fer efectiu el pagament "tal com ja han fet el govern espanyol, la Generalitat i altres ajuntaments de la vora, com ara Gironella i Puig-reig".