El Departament de Territori i Sostenibilitat ha obert la licitació d'obres de millora en el tram de la C-16 entre Berga i Bagà per un import de 4 milions d'euros. Les obres, que s'iniciaran a principis d'estiu, tenen com a objectiu principal millorar la seguretat viària en aquesta carretera mitjançant l'aplicació de diversos tipus de mesures al llarg del tram de 20 quilòmetres entre Berga i l'inici de la concessió del túnel del Cadí, a Bagà.

Després de l'estudi sobre el terreny, s'han determinat les actuacions principals segons les necessitats de cada tram, amb l'objectiu de millorar-ne la seguretat. La implantació de barreres separadores entre els carrils, la millora del ferm o el reforçament de la senyalització són algunes de les mesures que s'efectuaran.

La Generalitat ha inclòs la partida pressupostària a l'exercici d'enguany amb l'objectiu de donar resposta a la demanda del territori. La notícia s'ha rebut de manera positiva a la comarca que ha repetit reiteradament la necessitat d'actuar en una de les carreteres amb més sinistres del mapa viari de Catalunya.