L'eurodiputat de la coalició Esquerra-NECat i exconseller d'Ensenyament pel PSC, Ernest Maragall, va assegurar ahir a Berga que el mapa de les esquerres a Catalunya està canviant. "És una bona notícia", va dir. Ho va fer en el marc de la conferència organitzada per l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà.

Maragall, que fa uns mesos va apadrinar els membres del nou partit d'Impuls de Berga (exsocialistes com ell), creu que "és positiu que hi hagi moviment en el panorama d'esquerres català i que hi hagi contactes entre l'independentisme republicà i el sobiranisme socialista com està passant en la prèvia de les eleccions municipals. Una de les opcions és fer com els membres d'Impuls que ara formen part d'Esquerra Republicana de Catalunya per treballar per la seva ciutat".

L'eurodiputat, però, va ser a la capital berguedana per tractar la relació entre la comarca i Europa i va assegurar que "els únics responsables de fer ressorgir el Berguedà són els seus veïns, els berguedans". En aquest sentit, creu que és una comarca que ha de reivindicar el seu posicionament "perquè en territoris d'interior com el Berguedà la crisi econòmica s'ha notat més que en altres punts, i s'ha de ser exigent i no quedar-se enrere".

Per altra banda, va parlar sobre l'escepticisme general dels catalans respecte a Europa, que creu que "és conseqüència de la crisi". Pel que fa a la creació d'un nou estat català dins d'Europa, creu que "el procés no serà fàcil" però es mostra convençut que depèn dels catalans, "s'ha de treballar i hem de fer les coses bé".