Esquerra Republicana de Catalunya a Berga ja ha fet pública la seva llista que concorrerà a les eleccions del proper 24 de maig. L'equip que ha de servir perquè ERC recuperi la presència al consistori de la capital berguedana, després que el 2011 perdés l'únic regidor que conservava, a causa dels mals resultats electorals.

El grup va donar a conèixer ahir a la tarda, dia de la República, els vint-i-dos noms que formaran la candidatura (disset d'oficials i cinc de suplents). Després de mesos de canvis a les files d'ERC de Berga, el partit ha apostat per una llista renovada, amb moltes cares noves, de perfils i edats molt variades, i també amb la presència d'alguns històrics.

En les primeres posicions, acompanyaran l'alcaldable Ermínia Altarriba -actual regidora no adscrita, tot i que va entrar al consistori el 2011 amb el PSC- Jaume Giménez i Jordi Pujals, com a segon i tercer respectivament. Giménez és home de partit, originari de Lleida, metge resident a Navàs i cap de l'executiva local d'ERC des de fa uns mesos, després de la polèmica retirada en bloc de l'antiga direcció per l'entrada de membres d'Impuls pel Berguedà a les files republicanes. La seva vinculació amb la comarca es remunta a la creació de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Berguedà, el gener del 2014, on Giménez va intervenir com a assessor de la sectorial de sanitat d'ERC. El jove Jordi Pujals és estudiant i coordinador de Recursos Humans i vinculat al món polític des de fa anys. Després de deixar el PSC ha estat un dels creadors de la marca Impuls pel Berguedà, juntament amb l'alcaldable Altarriba, i tots dos militen a ERC des de la tardor passada.