La CUP aposta per liquidar tots els deutes contrets per l'Ajuntament de Berga i fer-ho en un període d'entre 6 i 8 anys, augmentant els ingressos a través d'una fiscalitat progressiva i reduint despeses sense que afecti la prestació de serveis bàsics. Així ho van exposar, divendres, els membres de la formació independentista Francesc Ribera Titot, Anna Maria Guijarro i Isaac Besora. Al Casal de la Gent Gran van exposar les línies mestres del programa econòmic del partit per a les properes eleccions municipals del 24 de maig.

El partit de l'esquerra independentista considera que l'endeutament a llarg termini de l'Ajuntament amb les institucions financeres és un dels problemes econòmics "més greus" de Berga, ja que, segons Ribera, significa "estar lligat de mans i peus pels bancs i, per tant, tenir la ciutat completament parada". "És una teranyina de la qual hem de sortir. Hem de deixar el deute a zero", afirma.

D'acord amb els càlculs de la CUP, en els vuit anys de gestió de l'equip de govern de Juli Gendrau, la quantitat que el consistori deu als bancs per crèdits contrets gairebé s'ha multiplicat per cinc i ha passat de 3.185.261,22 euros a 14.907.587,18, mentre que el deute a curt termini amb els proveïdors s'ha reduït de 9.261.059,81 euros l'any 2011 als 3.501.886,72 euros actuals. Ribera, però, argumenta que aquesta disminució "no és cap mèrit" de l'equip de govern actual, sinó del decret Rajoy de l'abril del 2012 que obligava els ens municipals a "convertir deute a curt termini en deute a llarg termini". El regidor de la CUP considera que "en cap cas" CiU pot "presumir" d'haver eixugat el deute, ja que, al cap i a la fi, la ciutat segueix estant endeutada i, a més, ha hagut de demanar més crèdits als bancs per poder pagar els proveïdors.