La regidoria d'Atenció a les Persones de l'Ajuntament de Gironella, juntament amb la col·laboració de Creu Roja Berguedà, Càritas Diocesana i Mans Solidàries ha posat en marxa el banc d'aliments del municipi, per distribuir aliments als veïns que viuen en situació de vulnerabilitat.

Segons fonts municipals, la iniciativa ha nascut després de veure que en els últims cinc anys el nombre d´usuaris que demanda aliments al municipi va en augment, sobrepassant les previsions i expectatives. Per aquest motiu, l´Equip Bàsic d´Atenció Social (EBAS) ha trobat «imprescindible replantejar-se aquest servei per tal d´adequar-se a la situació actual.»

Així, el projecte comunitari del Banc d´Aliments de Gironella neix amb l´objectiu de donar resposta a la creixent demanda d´aliments i productes de primera necessitat per part d´un sector de la població que es calcula que gira al voltant de les 90 famílies.

L'Equip Bàsic d'Atenció Social serà l´encarregat de valorar i tramitar l´accés a aquest nou servei, determinant la quantitat d´aliments que rebrà cada família en funció del nombre de membres, les necessitats nutricionals i els seus recursos socioeconòmics. Es calcula que el nou recurs tindrà un total de 230 beneficiaris directes, aproximadament.

Tots els aliments que es distribuiran mitjançant el BAG procediran dels excedents generats a la Unió Europea, de campanyes provinents de les entitats del sector terciari i de la pròpia adquisició de productes per part del consistori gironellenc i comptarà amb la col·laboració de 25 voluntaris.