ERC ha barrat el pas, a Sant Julià de Cerdanyola, a l'accés d'una llista fantasma del PP, aquelles candidatures integrades per gent que no estan empadronades al municipi i que els populars han fet proliferar. Els republicans, que a Sant Julià de Cerdanyola es presenten amb la marca blanca (Cerdanyola-AM), inicialment només havien inscrit 4 noms a les llistes electorals presentades a la Junta Electoral de Berga. Ara hi han incorporat un nom més, David Bas Casas, en el període de revisió de les llistes electorals i, per tant, la candidatura és de 5 persones.

Sant Julià de Cerdanyola, un municipi que es troba en el grup dels d'entre 100 i 250 habitants, ha de triar 5 membres de la corporació. Però aquí hi ha llistes obertes, i els

ciutadans només poden posar 4 creuetes a la papereta on hi ha tots els possibles membres electes.

De fet, ERC confiava que CiU faria llista i no sabia que la presentava el PP, ni que aquesta era una de les anomenades candidatures fantasma. Això, explica, segons ERC, que no completessin la llista inicialment.

Ara, amb cinc candidats, ERC considera que el pitjor dels seus treurà més vots que el candidat sorpresa del PP, que ningú no coneix al poble, segons ha explicat el president republicà a la comarca, Antoni Pérez.

Pérez ha explicat que la modificació de la llista va néixer dels mateixos veïns de Sant Julià, que no estan disposats que al seu ajuntament hi hagi persones que no són del municipi. Regió7 va explicar el dia 24 d'abril que hi havia la possibilitat que amb un sol vot el PP tingués un regidor a Sant Julià perquè Cerdanyola Acord Municipal només havia presentat 4 candidats i el cinquè podria ser per a aquesta llista inesperada.