En el judici, la treballadora que va denunciar els fets va explicar que havia vist "deu o quinze vegades" com Esther Sitges obligava el mateix nen a menjar, tot immobilitzant-lo a terra i fent-li empassar els aliments, a vegades posant-li la mà a dins de la boca o tapant-li el nas perquè no vomités. Sempre en presència d'altres nens, va afegir. També va assegurar haver vista una vegada com l'acusada tirava un got d'aigua a la cara d'infants "suposo perquè reaccionessin a l'hora de menjar".

A l'hora de la migdiada, però, només va veure "una vegada" com l'acusada posava "una nena" en un sac de dormir a l'inrevés. Però també va explicar haver vist una nena despullada en una Maxicosi, col·locada a l'inrevés, és a dir, amb les cames enlaire.

"No m'arribava a creure que tot allò fos real, potser perquè jo només feia dos anys que era a l'escola, i elles en canvi ja feia divuit anys que hi eren", va explicar la treballadora durant el judici. Finalment, però, va decidir posar els fets en coneixement de la direcció del centre.