Jordi Cohen és metge de formació, és nascut a Manresa el 1966 i actualment resideix a Barcelona. Durant anys ha treballat per al sector de la salut a Espanya, Llatinoamèrica i Àfrica. També és fotògraf documental i el seu últim projecte fa olor de Patum. Impulsa l´edició d'un llibre amb les seves fotografies del ball de l'àliga i la seva preparació, en què ha treballat des del 2012, conclourà enguany.

Es proposa finançar aquesta obra a través de les aportacions particulars amb la plataforma Verkami. És previst que la seva proposta comenci a rodar en aquesta plataforma imminentment. L'objectiu és assolir els 3.500 euros que costarà editar un llibre amb fotografies d'autor, de qualitat amb la seva personalíssima mirada d´aquesta comparsa amb unes fotografies que no deixen indiferent pel seu realisme i expressivitat. Es tracta d'un projecte anomenat «Aligats (tocats per l'àliga)» a través del qual Cohen fa un retrat dels salts d'aquesta emblemàtica figura de la comparseria patumaire, que ha desenvolupat des del 2012. En aquest temps Cohen s'ha mimetitzat amb aquesta colla fins al punt que la seva figura hi ha esdevingut familiar. Calcula que al llarg dels 26 salts de l'àliga que ha compartit a peu de plaça amb el aligots en aquests anys, pot haver premut més de 5.000 vegades el disparador de la seva càmera, sovint a raig. D'aquesta feina n'han sortit entre 500 i 1.000 fotografies de les quals n´ha seleccionat un centenar. I enguany en farà més i en seleccionarà més.

A les pàgines del llibre en vol publicar unes 80 en blanc i negre. Tindrà una introducció de Tino Soriano, fotògraf de National Geographic, i un pròleg de l'expert en la festa i gerent del patronat, Albert Rumbo. Té pendents de confirmar altres col·laboracions al seu llibre com les de Josep Maria Ballarín, Josep Noguera i Ramon Felipó. En total compta que seran entre 110 i 120 pàgines amb un format de 32 per 23 centímetres.

La campanya de finançament comença tres dies abans de la festa i s'acabarà tres setmanes després. Cohen preveu poder presentar el llibre el setembre. L'autor donarà a conèixer el seu projecte a Berga el divendres de Corpus.