Castellar del Riu demanarà ajuda a la Generalitat i la Diputació per intentar salvar la tecra branca dle Pi jove. Així ho ha explicat a Regió7 l'alcalde de Castellar del Riu, Adrià Solé, consternat per aquets nou atac a un símbol de la unitat dels Països Catalans. L'atac que uns desconeguts haurien comès probablement diumenge passat de matinada, segons la primera línia d'investigació dels Mossos podria matar aquesta branca. Els autors de l'atac a la branca esquerra del Pi Jove van fer-li el que es coneix com a corretgeta: serrar-lo sense acabar-lo de tallar per impedir que circuli la saba i mori assecat. Segons ha pogut comprovar aquests diari in situ d'una banda el tall fa 30 centímetres i de l'altra 20. L'Ajuntament mirarà si es pot salvar la branca i si cal apuntalar-lo perquè el seu equilibri podria ser inestable i caure.

Segons ha pogut saber aquest diari a través de fonts testimonials, el passat diumenge a 2/4 d'1 de la matinada es va veure una pick up fosca a la zona del pla de Campllong, un element que centrarà una de les línies d'investigació. De moment, la policia judicial dels Mossos d'Esquadra treballa sobre el terreny per aclarir-ne els detalls, tot i que sembla ser que l'acció es va produir diumenge de matinada. Ara per ara, però, tal i com ha pogut comprovar Regió7, sí que se sap que la branca esquerra de l'arbre té senyals recents d'haver intentat ser tallada i tot apunta que es va utilitzar un xerrac per a fer-ho. Per una banda té un tall d'una profunditat d'uns 30 centímetres, mentre que per l'altra, d'uns 20 i també hi ha serradures a l'entorn de l'arbre.

L'atac arriba a poques setmanes de l'Aplec que se celebra a l'entorn del Pi i també abans que s'hagi pogut recol·locar la branca mutilada de l'arbre, que està prevista en els propers dies, tal i com ja va explicar aquest diari.