El Berguedà acull aquesta setmana la vint-i-dosena edició de la Universitat Catalana d'Estiu de la Natura. Una de les escoles d'estius més consolidades al territori i que aplega alumnes d'arreu de Catalunya.

Les formacions van destinades, majoritàriament, a professors de secundària, tot i que els cursos estan oberts a tothom qui estigui interessat a aprofundir sobre temes relacionats amb la natura. Enguany, un dels eixos centrals dels cursos és el dels sentiments en l'entorn natural: sons, colors, sabors, són algunes de les formacions que més d'un centenar d'alumnes rebran. Les classes teòriques que tindran lloc al Pavelló de Suècia de Berga es compaginaran amb tallers i visites a diferents recursos naturals i turístics del Berguedà. Com sempre, els encarregats d'impartir les sessions són professors universitaris i també especialistes en la matèria del Berguedà.

Els cursos estan organitzats per la Universitat Politècnica de Catalunya a través del projecte de l'Exploratori dels Recursos de la Natura que té l'objectiu de promoure les vocacions científico-tècniques entre els més joves. El projecte forma part del Barcelona Knoweldge Campus i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Berga.

Un dels actes centrals i oberts a tothom serà el que tindrà lloc el proper divendres 10 de juliol a les 9 del vespre als Jardins Artigas de la Pobla de Lillet amb la conferència, a càrrec del matemàtic Claudi Alsina, La natura i els secrets geomètrics de Gaudí.