Unió Democràtica de Catalunya (UDC) ha expedientat i suspès temporalment com a militant el que fins ara era el seu home fort a la comarca, Ferran Civil, president comarcal de la formació fins fa poc i fins al juny batlle de Cercs. El gener va dimitir del càrrec de vicepresident de la Diputació de Barcelona pels seus problemes judicials.

Xavier Güell va confirmar a Regió7 les mesures disciplinàries que Unió ha dut a terme contra Ferran Civil seguint el codi deontològic del partit, segons ha precisat el nou president comarcal d´Unió al Berguedà, després de la dissolució del comitè executiu comarcal. Güell va explicar que aquestes mesures s´han aplicat arran de la sentència de l´Audiència de Barcelona feta pública a mitjan mes de juny passat. En aquesta resolució l´Audiència confirmava que l´exalcalde de Cercs va eludir la legalitat urbanística amb l´objectiu de beneficiar l´empresari Pedro Acebillo, a qui van permetre la construcció d´unes naus il·legals en uns terrenys declarats no urbanitzables i d´especial protecció a tocar de l´antiga mina de Sant Josep.

Aquesta ha estat la primera condemna ferma que ha rebut Ferran Civil i el moment en què Unió hauria decidit emprendre aquestes mesures disciplinàries per aquest fets, segons Xavier Güell. A partir d´ara, Unió haurà de resoldre l´expedient esmentat i veure si la suspensió culmina amb l´expulsió de Civil o no.