La Festa dels Elois s'ha quedat aquest any sense l'estrident so dels trabucs. Avui havien de participar a la festa, però un descuit de l'Ajuntament de Berga ha impedit que aquest any formin part de la comitiva del Casament Típic de l'Alt Berguedà, la recreació que es fa d'una boda de pagès just després de la popular cercavila amb rucs.

L'Ajuntament havia de demanar el permís a la delegació del govern perquè els Trabucaires de Berga poguessin fer la seva aparició a la Festa dels Elois. A part, també s'ha de pagar una taxa pels costos de gestionar tots els tràmits burocràtics. El consistori va pagar la taxa, però es va oblidar del pas més important: fer la sol·licitud. "Ha estat un oblit de l'Ajuntament. No estem enfadats perquè és un equip nou, però sí que ens sap greu per als berguedans no poder sortir aquest any", comentava ahir el portaveu de l'entitat, Miquel Moya.

Des que la colla de Trabucaires de Cardedeu protagonitzessin el sonat cas en què van fer tronar les armes tradicionals davant el domicili d'un regidor del PP, la delegació del govern ha canviat la tramitació dels permisos i ara s'ha de demanar la sol·licitud deu dies abans de fer qualsevol actuació. Per aquest motiu, quan els responsables dels Trabucaires de Berga es van adonar de l'oblit de l'Ajuntament, ja no hi van a ser a temps de poder demanar el permís per actuar a la Festa dels Elois.