La Valldan inicia aquest vespre una nova edició de la festa major. Enguany, ho fa un cop més amb la trobada del pubillatge, que aplegarà a hereus i pubilles de tot Catalunya per nomenar els que seran els nous representants de la Valldan arreu del territori. L'acte s'iniciarà a les 8 a la plaça de l'Escola i serà quan Laia Coma, com a pubilla, Francina Boeta, com a dama, Josep Pla, com a hereu, i Oriol Ortega, com a fadrí, rebran les bandes dels seus predecessors. A continuació, es donarà el tret de sortida oficial de la festa amb el pregó, que enguany anirà a càrrec de Xavier Novell, bisbe de Solsona.

Les propostes que ha organitzat la comissió de festes continuaran a la nit amb el concert de festa major amb Cafè Trio i s'allargaran fins dimarts amb activitats per a tots els públics. Demà serà el torn d'un dels clàssics de la programació de la Valldan: la caminada nocturna, que s'iniciarà a les 10 de la nit a la plaça de l'Escola. La celebració seguirà diumenge amb la tradicional cercavila amb els gegants de Montmajor des de l'hostal del Bou i fins a l'església de Sant Bartomeu. Després de la missa i de la cercavila de tornada, hi haurà sardanes amb la Cobla Pirineu.

Dilluns, coincidint amb Sant Bartomeu, s'han organitzat actes per als més menuts, amb una xocolatada i l'espectacle infantil a càrrec de Dani Màgic. També hi haurà missa concelebrada i ball amb Pep i M. José.

L'acte que, com cada any, posarà punt i final a les activitats festives serà el sopar popular de comiat, que s'iniciarà a les 9 del vespre a la plaça de l'Escola. Les propostes festives a la Valldan, continuaran, però, el proper 6 de setembre, amb un dinar de germanor i el dia 11 de setembre, amb la plantada de la senyera a Fullaracs.