El rector de Gargallà, mossèn Ramon Cabana (les Llosses, 1950) ha mort d'un infart mentre pujava caminant al Canigó, a l'edat de 65 anys. Així ho han confirmat fonts del Bisbat de Solsona a Regió7. Cabana va ser nomenat mossèn el 1975 i va ser destinat a Balsareny. Des de llavors ha estat en diverses parròquies on hi ha deixat petjada, principalment del Berguedà i del Solsonès, com Gargallà, Gironella, Cercs, Vilandeny, Sorba, Clariana de Cardener, Freixenet i Su; i també a les parròquies de Valls de Torruella i Coaner al Bages.

Cabana va sortir a caminar ahir dilluns amb uns amics per fer el cim del Canigó, a la Catalunya Nord, i es va trobar malament. Va ser traslladat a l'hospital de Perpinyà, on no van poder fer res per salvar-li la vida. El lloc i l'hora del funeral encara es desconeixen, ja que el cos del difunt es troba en territori francès i primer cal fer efectiva la repatriació del cos.

Durant la seva trajectòria ha combinat la tasca religiosa amb la de la docència a diversos instituts del territori, com el de Súria i Gironella. En els darrers anys ha publicat diversos llibres i ha estat voluntari actiu a la presó de Lledoners. Entre d'altres publicacions, en destaquen Pres tu, pres jo (2012), que explica les seves vivències com a voluntari a la presó dels Lledoners; El papa Francesc: els seus gestos (2013), sobre els primers dies del nou papa de Roma o Crònica pastoral (2015), un llibre autobiogràfic on repassa les etapes més significatives de la seva vida.