La Patum serà present al festival de jocs Tocati que se celebra aquest cap de de setmana a Verona. La ciutat italiana viurà durant els propers dies la tretzena edició de Tocati, el festival de jocs tradicionals més important del món. Aquest festival, que porta a Verona unes 200.000 persones, convida cada any a un país per tal de mostrar les seves manifestacions lúdiques i folklòriques. Enguany el país convidat és Catalunya.

El festival inclou jocs tradicionals, manifestacions folklòriques i elements de cultura popular del país convidat, fent èmfasi especial en aquells que la Unesco ha reconegut com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, motiu pel qual tan La Patum com els Castells hi seran presents. La presència patumaire es veurà reflectida en quatre Nans Nous de propietat particular i amb vestits cedits per la Llar Santa Maria de Queralt, en la lectura d´un article sobre Catalunya com a país convidat on la Festa hi tindrà un protagonisme especial i en una conferència a càrrec d´Òscar Garcia, berguedà expert en jocs tradicionals. En aquesta conferència, Garcia tractarà del trinomi Patum infantil, patrimoni i joc, tot posant l´accent en tres aspectes de la Patum infantil: la relació directa entre joc i naixement de la Patum infantil; la Patum infantil com a aspecte essencial per aconseguir el reconeixement de la Unesco i la Patum infantil com a pedrera de La Patum i per tant de la preservació del futur de la festa.

L´entitat coordinadora de la part de joc és la Companyia de Jocs l'Anònima, que té la raó social a Berga i que ha estat treballant en aquest projecte durant els darrers tres anys.