L'Ajuntament de Berga ha informat que demà dijous 24 de setembre es farà a Berga la Festa del Xai coneguda també com la festa gran o del sacrifici que commemora el dia que Abraham, en prova de devoció, estava a punt de sacrificar el seu fill a Déu i aquest li va enviar un xai perquè li oferís en comptes del fill.

La Festa del Xai se celebra sempre el dotzè mes del calendari lunar i coincideix amb la temporada de pelegrinatge; és a dir, quan els musulmans inicien el camí per arribar a la Meca.

Aquesta festivitat és juntament amb la del final del ramadà, la més important de la cultura islàmica. És un dia de fer les paus, de perdonar les ofenses i de solidaritat amb els necessitats. La festa comença a trenc d´alba amb una pregària ritual a l´oratori que acostuma a ser una de les més multitudinàries de tot l´any. Després de la pregària tots els presents es saluden i es desitgen un bon dia els uns als altres. A continuació, comença el procés del sacrifici del xai.

Els sacrificis dels animals es fan a diferents escorxadors de la zona a mans de personal qualificat. Un cop s´han repartit els animals sacrificats, la família es reuneix per celebrar la festa. Enguany, es preveu fer el repartiment dels xais sacrificats a la zona dels 40 Pilans de Berga per tal que la recollida sigui el màxim d´àgil possible.

Fonts de l´Ajuntament de Berga han volgut «felicitar a tota la població musulmana i desitjar-los una molt bona festivitat».