La Diputació de Barcelona reprèn aquesta setmana el servei de visites guiades diferents esglésies romàniques del Berguedà «que havia quedat temporalment suspès dels des passat 2 d’octubre» segons han explicat a Regió7 fonts de l'ens provincial. Hi han afegit que s'ha fet una nova concessió administrativa per la prestació del servei que anirà a cura de l’empresari Pere Cascante Torroella «amb horaris d’obertura per a visites ordinàries i també per a visites extraordinàries dels diferents monuments». Fins ara el servei l'oferia l'empresa Dinapat de l'empresària berguedana Carme Sellés.

Fonts de la Diputació han explicat que «també s’ha ajustat la disponibilitat del servei introduint la reserva prèvia en alguns monuments, per tal d’adequar-lo millor a la realitat de la demanda».

Els horaris de les visites seran els següents:

Visites ordinàries

Monestir de Sant Llorenç (Guardiola de Berguedà) i Sant Quirze de Pedret (Cercs i Berga): dissabtes, diumenges i festius d’11h a 14 h, excepte els dies 25 i 26 de desembre.

Sant Vicenç d'Obiols (Avià), Sant Sadurní de Rotgers (Borredà) i Sant Vicenç de Rus (Castellar de n'Hug): dissabtes, diumenges i festius: visites concertades prèvia reserva en horari (telèfon 608 748 889) d'11h a 14h, excepte els dies 25 i 26 de desembre

Visites extraordinàries: en altres horaris amb reserva prèvia al telèfon 608 748 889.