La regidora Marie Kapretz de Cercs del CLAM-AM, marca blanca d'ERC, ha renunciat ala seva acta segons ha confirmat ella mateixa a Regió7 perquè diu que cal «aire fresc».

L'edil ha presentat una instància al consistori informant de la seva decisió. Kapretz (Berlín, 1975) viu al Berguedà des de l'any 2000. Està «feliçment» casada i té dos fills «i m'estimo molt el Berguedà».

Està vinculada al món polític local des del 2007 quan es va presentar d'alcaldable liderant una llista d'Entesa Pel Progrés (EPM) marca blanca d'ICV. El 2011 va liderar la llista del CLAM-AM, vinculada a ERC i ha estat regidora a l'oposició a Cercs amb Miquel Belmonte.

Als comicis locals d'enguany el CLAM-AM va obtenir dos regidors: Marie Kapretz i Jordi Gayet. Aquest serà el nou portaveu del grup al que s'incorporarà, un cop tingui les credencials preceptives, Dani García «un noi jove amb empenta i ganes de fer coses».

Marie Kapretz ha dit que no es desvincula de la política ja que continua sent secretaria de política parlamentària d'ERC. «Esquerra continua sent el meu projecte, m'hi sento bé».

Kapretz ha declarat a Regió7 que «sóc honesta amb els meus principis. He vist que feia molt temps que estava a la política i que calia aire fresc. La renovació va bé perquè les coses funcionin millor». L'edil esgotarà l'any i calcula que a partir del gener ja serà al consistori el seu substitut.

Ara es dedicarà als seus negocis particular al món de la restauració i el disseny gràfic, el seu ofici.