16 de novembre de 2015
16.11.2015

El Taller Coloma dedica el seu cinquè calendari solidari a Queralt

Els usuaris del centre especial comparteixen protagonisme amb dotze col·lectius del Berguedà

16.11.2015 | 11:49
Mountain Runners del Berguedà

El Taller Coloma torna a treure a la llum el seu calendari solidari. El centre especial de treball del Berguedà aposta per cinquè any consecutiu per aquesta iniciativa ja consolidada. En aquesta ocasió, però, amb la mirada fixada a Queralt. Els responsables de la proposta han volgut ambientar totes les fotografies del calendari als entorns del santuari de Queralt amb motiu de la celebració, l'any vinent, del centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt. La presentació serà el proper diumenge 22 de novembre a les 6 de la tarda al Teatre Municipal de Berga.

El calendari solidari ja és un clàssic que tant els usuaris i els treballadors del centre especial de treball com els berguedans esperen per conèixer quins personatges coneguts apareixen a les fotos de cada mes. Enguany, però, els seus impulsors han volgut canviar la tònica seguida des de la primera edició i, en lloc d'escollir personatges destacats del Berguedà en els seus àmbits de treball o entorns de la comarca, s'ha optat per fer una tria de diversos col·lectius. És a dir, membres de diverses entitats, associacions i grups de persones de la comarca protagonitzen els dotze mesos de l'any.

A més, una altra de les novetats és que per primera vegada apareixen al calendari tots els usuaris del centre especial de treball. Així ho ha explicat Carme Valletbò, directora de l'equipament, que ha assegurat que els nois «esperen amb moltes ganes el calendari i hem decidit que tots hi puguin tornar a aparèixer, tenint en compte que tots ja han format part d'algunes de les quatre publicacions anteriors». Així doncs, els diversos grups d'usuaris del centre especial de treball són els protagonistes de cada pàgina del calendari juntament amb membres de les entitats de tota la comarca, com per exemple els Castellers de Berga o Creu Roja del Berguedà.

Un tema que ha fet especial il·lusió als fotògrafs i dissenyadors del calendari és que per primera vegada l'edició és en color. Així ho ha explicat Fede Garrido, president de l'Agrupació Fotogràfica Tallers d'Arts i Oficis de Berga (AFTDAO). Com cada any, els socis d'aquesta entitat berguedana han estat encarregats de fer les fotografies i la responsable de fer el muntatge ha estat la dissenyadora Ermínia Altarriba. Tots plegats es mostren satisfets de poder-hi participar un any més i asseguren que és una iniciativa de la qual formen part cada any «amb il·lusió». Garrido ha destacat que la dificultat d'enguany ha estat «casar tantes persones juntes en un mateix espai el mateix dia». «I també trobar imatges diferents a l'entorn de Queralt», ha afegit Altarriba.

Per primer cop també s'ha implicat al projecte la comissió de Queralt 2016, que prepara els actes del centenari de la coronació. Els impulsors del calendari destinaran una part dels beneficis que es recullin amb la seva venda a aquesta entitat, que necessita fons per a l'esmentada celebració. Concretament, 1 euro de cada calendari es destinarà a Queralt 2016. «Una acció que agraïm molt», ha dit Jordi Travé, membre de la comissió. Tot i que encara no s'ha decidit, la resta de diners s'utilitzaran per a alguna acció del mateix centre especial de treball. En les darreres edicions els diners s'han fet servir, per exemple, per pagar les obres de millora d'accessibilitat de la bugaderia de l'entitat.

La gerent de l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà, Fina Canal, ha anunciat que en aquesta ocasió s'han imprès 1.850 calendaris, uns quants més que l'any passat. Es podran comprar al preu de 6 euros i es trobaran a partir del proper 23 de novembre a diversos establiments de la comarca i a les seus dels col·lectius participants.

Col·lectius que apareixen al calendari
Associació Germanor de la Gent Gran de Cercs
Escola de Muntanya Mountain Runners Berguedà
Agrupació Cultural i Esportiva Cal Rosal
Bisbe de Solsona, Xavier Novell, amb Mn. Barniol, Mn. Viladés, Mn. Majà i seminaristes del Bisbat de Solsona
Grup de teatre La Gresca de Gironella
Creu Roja Berguedà
Grup del Segar i Batre d'Avià
Castellers de Berga
Membres de la Comissió Queralt 2016
Alcaldes de la comarca
Orfeó Berguedà
Professionals de l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà

Fotògrafs participants
Vanessa Uribe
Josep Xoy
Judit Lucas
Joan Francesc Bonet
David Barra
Joan Parera
Roser Font
Maria Carme Santeulària
Fani Vilalta
Marta Pont

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus. 

 

L'últim El més llegit