Seran molts els berguedans que aquesta nit estaran enganxats a la pantalla de la televisió pendents de si els Giovinetto guanyen o no la tercera edició de l'Oh Happy Day. El cor de Puig-reig és un dels tres grups que aspira a proclamar-se vencedor del programa que ha revolucionat el panorama coral català. La formació -integrada per onze joves berguedans i un navassenc- ha rebut el suport del Berguedà des del primer programa. En les darreres setmanes, però, la formació ha anat sumant seguidors, que s'han posicionat a favor dels Giovinetto, i la comarca s'ha mobilitzat a la xarxa per fer-los guanyadors. Els espectadors tenen la darrera paraula amb els seus vots.

Caldrà esperar a la nit per saber si guanyen o no. Mentrestant, però, les entitats de Puig-reig i comarca, veïns, comerciants i fins i tot representants polítics berguedans no afluixen i continuen fent campanya a Internet perquè el cor Giovinetto venci.

Qui també ha estat al costat dels joves des del principi són els seus amics i companys de classe. Tres de les integrants dels Giovinetto estudien a l'institut de Puig-reig, centre per on també ha passat la majoria. La seva directora, Dolors Uriz, es mostrava ahir molt satisfeta "de veure com alumnes i exalumnes del centre triomfen a la televisió amb la música, una de les seves passions". Assegura que alumnes i professors estan "il·lusionats" i té clar que, passi el que passi aquesta nit, per a ells els Giovinetto "ja són guanyadors, només per l'esforç i la dedicació que han destinat les darreres setmanes per compaginar els estudis amb l'exigent ritme del programa". Confessa, però, que per a ella "són els que més han evolucionat".

Els que també donen tot el suport al cor berguedà són els professors i alumnes de l'Escola Municipal de Música de Puig-reig. I és que per les seves aules han passat pràcticament tots els integrants dels Giovinetto. La directora, Carme Altimiras, recorda emocionada que "molts d'ells van començar a l'escola de ben petits, i els hem vist fer-se grans. Del grup de cant coral dels petits, al dels grans, i fins que van anar a la Polifònica". Altimiras destaca que de les actuacions que s'han vist del programa "se'n desprèn la bona relació que tenen entre ells i es nota que, molts, ja havien cantat junts abans, perquè amb una mirada s'ho diuen tot". Tant la directora com la resta de professors es mostren satisfets de veure que alumnes com els Giovinetto "s'espavilen per fer el que els agrada". Defensa, però, la importància de les escoles de música. "Segurament sense la formació que han rebut no haurien arribat on són ara, i això és gràcies als professors, a les famílies que els van portar a l'escola i, evidentment, a l'esforç que hi han posat ells per evolucionar i aprendre", ha afegit. Des de l'escola de música s'ha enregistrat un vídeo per demanar el vot dels seus companys.

Mostres de suport al cor Giovinetto

Josep Pons:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=506436632851176&id=460654744096032

Sergi Cuenca:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=506430236185149&id=460654744096032

Polifònica Puig-reig:

https://m.youtube.com/watch?v=fo8ncuC1r5M&feature=youtu.be

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=915798765142637&id=100001375676284