L'Associació d'Hostaleria i Turisme del Berguedà ha negat que hagi denunciat que la cuina del Konvent de cal Rosal funcioni sense la precepctiva llicèmcia tal i com va afirmar a Regió7 l'alcaldessa Montse Venturós després del pel d'aquets dijous i un cop ERC va posar el tema damunt la taula.

Toni Barat, president de l'associació, s'ha posat en contacte amb aquest diari per puntualitzar que des de la seva entitat no han presentat una denúncia si no que «tant sols» van demanar al consistori informació sobre la situació legal del Konvent.

Segons ha explicat la batllessa, l'entitat que representa els interessos dels professionals de l'hostaleria i el turisme de la comarca va presentar el març d'enguany una denúncia al consistori posant de manifest l'absència de llicència. Aquest fet no havia transcendit públicament fins ara. I ha anat seguint el seu curs administratiu.

La dirigent berguedana ha explicat al ple que s'han reunit en diferents ocasions amb els promotors del Konvent ja que «estem buscant vies per solucionar el que puguem». La propera setmana els tècnics municipals vistaran l'espai per saber les condicions del local, on a més de restaurant s'hi duen a terme un ampli ventall d'actes que han situat el Berguedà en el mapa de l'avantguarda cultural catalana, fet que ha merecsut premis i distincions als seus promotors.

La visita esmentada servirà també per saber si es pot concedir la llicència d'activitat o com caldria condicionar l'espai per assolir-la. Venturós ha destacat la tasca que l'agrupació cultural del Konvent. «Estant fent una tasca que no s'havia fet mai» a la comarca si ve ha admès que «hi ha alguns punts que cal treballar».

Per al seva banda, la portaveu d'ERC Ermínia Altarriba que ha tret el tema al ple dient que calia que se'n pogués parlar a nivell públic amb normalitat també ha destacat la tasca del Konvent per la dinamització cultural de la comarca. Amb tot, també ha dit que tots els establiments s'han de sotmetre a la legalitat.

Barat: «tots hem de complir la legalitat»

Toni Barat, el president de l'Associació d'Hostaleria i Turisme del Berguedà ha negat que l'entitat hagi denunciat que el Konvent de cal Rosal no tingui llicència d'activitat per la cuina del restaurant tal i com va declarar l'alcaldessa Montse Venturós a aquest diari.

El dirigent de l'entitat ha explicat que aquest març van presentar una instància al consistori a través de la qual van demanar que se'ls informés de quina era la situació legal d'aquesta activitat i si disposava dels permisos preceptius. Segons Barat «encara no se'ns ha contestat» per bé que ha dit que l'actual alcaldessa Montse Venturós «ens ha informat de paraula» de les gestions fetes amb representants del Konvent per tal de regularitzar l'activitat.

El president de l'associació ha dit que «nosaltres ens devem als nostres socis» i van ser aquests els que van demanar a la junta que s'escatís si l'activitat culinària del Konvent s'ajustava la legalitat. Toni Barta ha dit que «tots hem de ocmplir la legalitat» i que s'han interessat pel cas davant «dels rumors» que no ho feia.