L'equip de govern de Berga estudia com normalitzar la situació de la cuina del projecte Konvent Cuina de l'Associació Cultural el Konvent de Cal Rosal per tal que compleixi els requisits legalment establerts per dur a terme aquesta activitat. El març (tot i que fins ara no havia transcendit públicament) l'Associació d'Hostaleria i Turisme del Berguedà va instar formalment el consistori perquè actués "a fi de regularitzar la situació" del Konvent. L'actual govern ha fet reunions amb els representants de les dues parts "per trobar vies de solució més enllà de la judicialització", segons ha declarat a aquest diari l'alcaldessa Monte Venturós. La dirigent ha defensat la funció de dinamitzador cultural que fa aquesta entitat i aposta perquè es pugui mantenir.

Per la seva banda, Toni Barat, el president de l'Associació d'Hostaleria i Turisme del Berguedà, ha negat que l'entitat hagi denunciat que el Konvent de Cal Rosal no tingui llicència d'activitat per a la cuina del restaurant, tal com va declarar l'alcaldessa Montse Venturós a aquest diari després del ple de dijous. El tema el va posar damunt la taula Ermínia Altarriba, líder d'ERC, quan va demanar al govern que li contestessin unes preguntes que havien fet per escrit, una d'elles sobre aquest tema.

Tot i que Hostaleria i Turisme nega que hagi denunciat el Konvent com va dir l'alcaldessa, la dirigent berguedana s'ha refermat que l'entitat, en el seu dia, va presentar una denúncia que ha anat seguint un procediment administratiu que tramita el consistori. Ha explicat que a través d'un document d'11 pàgines l'entitat esmentada "insta l'Ajuntament a actuar administrativament". Ha detallat que els serveis jurídics municipals consideren el document una denúncia administrativa formal i l'han tramitat com a tal. Arran de la demanda de l'entitat, s'han fet inspeccions per part de la Policia Local a la cuina del Konvent per saber si compleix els requisits establerts. Els resultats de l'informe no han transcendit.