Els jocs de taula, tradicionals i de construcció van conquerir el Vall de Berga, ahir, durant la tercera edició de la Fira del Joc i de Nadal, que va ser un reclam perfecte per al públic familiar. Les dues veles grans es van omplir, una per jugar-hi sense parar i gratuïtament , xics i grans, i l'altra per comprar algunes de les moltes propostes que els professionals del sector aplegats a la ciutat proposaven a les famílies. Entremig hi havia instal·lades les paradetes de productes de Nadal com torrons o guarniments, entre d'altres.

El secret de la Fira del Joc i de Nadal "és l'equilibri, tenim una zona molt gran de jocs on la gent sap que pot passar molta estona jugant sense haver de comprar res, només pel plaer de jugar, combinat amb l'altra vela de jocs amb botiguers que assessoren molt bé". Així ho va explicar Òscar Garcia, responsable de l'organització del certamen -a cura de Cia de Jocs l'Anònima-, que aplega unes quaranta parades de jocs i una vintena de productes nadalencs.

Els millors prescriptors de joguines són la quitxalla, un excel·lent termòmetre perquè els pares sàpiguen què és allò que els agrada realment . "Aquí, si veus la canalla feliç i rient saps que és un èxit perquè vol dir que s'ho han passat bé i també que els pares vindran i seguiran venint". Garcia exposava que justament la fidelització és un dels objectius del certamen.