La Patum ha incorporat un nou caganer a la seva línia de productes. Aquest proper dissabte a les 6 de la tarda es farà la presentació de la imatge a la sala de Plens de l'Ajuntament de Berga, dins els actes de celebració del 10è aniversari del reconeixement de La Patum com a obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO.

El nou producte es podrà comprar el mateix dissabte en finalitzar-se la presentació al preu de 10€ cada caganer.

La presentació anirà a càrrec dels seus creadors, Albert Caelles i Roger Cortina. El ´Gegant Nou caganer de La Patum´ serà la segona figura de la que es pretén que acabi esdevenint una col€lecció de ´Caganers de La Patum´ que inclouria tota la comparseria patumaire i que ja es va iniciar l´any passat amb la figura del ´Ple caganers de La Patum´.

Detall del nou caganer, amb la figura del Gegant.

Acabada la presentació, a 2/4 de 7 del vespre, la plaça Viladomat acollirà un concert a càrrec de la Banda de l´Escola Municipal de Música de Berga en el transcurs del qual es recuperarà la ´Marcha lenta de Procesión en honor a la Virgen María de Queralt´, composada l´any 1916, amb motiu de la Coronació Canònica de la Mare de Déu de Queralt, per Fernando Cobeño Heredia, que va ser músic major del Batalló de Caçadors de Reus número 16, que l´any 1916 va prendre part a les festes de la Coronació i l´any 1911 havia interpretat La Patum.

El concert posarà el punt i final als actes de celebració del 10è aniversari de la proclamació de la UNESCO.