L'escala interior de l'edifici ubicat en el número 4 del carrer Buxadé de Berga s'ha esfondrat avui al voltant de les quatre de la tarda. En aquell moment, hi havia cinc persones en un dels habitatges i dues persones baixaven per l'escala entre el tercer i el segon pis. Els bombers que s'hi han desplaçat han hagut de desallotjar els veïns pel balcó.

L'accident no ha provocat cap ferit. Segons la regidora de Serveis a les persones de l'Ajuntament, Anna Alsina, l'edifici no té problemes estructurals. L'arquitecte municipal de Berga ho ha confirmat, i ha afegit que l'esfondrament s'ha produït a causa del mal estat de l'escala.

Els veïns desallotjats passaran la nit en un pis d'emergència de l'Ajuntament.

Al barri antic de Berga hi ha una trentena d'edificis desocupats i en mal estat. Tot i que tenen propietari, és molt difícil intervenir-hi perquè són pisos en mans d'entitats financeres. En els darrers anys, els veïns han insistit en la urgència d'actuar en aquestes cases i algunes forces polítiques, com ara la CUP, s'han mobilitzat per posar fil a l'agulla. Malgrat que l'edifici on s'ha produït l'accident no tenia l'estructura malmesa, el lloc on s'ubica, el carrer de Buxadé, és un dels més afectats de la ciutat per aquest problema.