L'Ajuntament de Berga requerirà als diferents propietaris dels quatre pisos del bloc número 4 del carrer Buxadé que procedeixin a arranjar l'escala comunitària que es va esfondrar, literalment, diumenge a la tarda, sense provocar danys personals (vegeu Regió7 d'ahir).

Fonts municipals van explicar a aquest diari que a partir d'ara "es farà un requeriment als propietaris per tal de reparar els elements deteriorats". Les mateixes fonts van precisar que l'Ajuntament dictarà "una ordre d'execució segons sestableix a la normativa vigent". De la mateixa manera, van manifestar que "d'aquest edifici, no es tenia constància de l'estat en què es trobava l'escala, atès que es tractava d'un element comú interior al qual no es té accés en condicions habituals".

Fonts consultades per aquest diari van explicar que en aquest bloc hi ha quatre pisos dels quals només un està ocupat habitualment. Es tracta del segon primera. Diumenge, pels volts de les quatre de la tarda, en Jonatan Valverde de 25 anys i Òscar Benito de 27, que hi resideixen juntament amb la dona d'aquest últim i una altra persona, van sortir de l'immoble per anar a prendre un cafè. El primer de sortir va ser l'Òscar, que aviat va notar com el terra de l'escala s'esfondrava literalment. El seu amic, en Jonatan, que anava darrere seu, explica que va quedar penjant de la barana. Ells i la resta d'inquilins del pis se'n van endur un ensurt monumental. Afortunadament, no van patir danys personals. Des de diumenge a la nit ocupen un pis d'emergències que és propietat del consistori, ja que no tenen enlloc més on anar.

Ahir, els dos joves, que es troben en situació d'atur, van assegurar que el consistori els està tramitant que puguin ocupar un pis de protecció oficial de l'illa d'habitatges públics que hi ha al polígon de la Valldan. A causa de l'ensulsiada, no han pogut recuperar les pertinences del pis de lloguer ni tampoc el menjar, i és per això que l'Ajuntament els va fer vals d'aliments.