La notícia que el departament d'Ensenyament ha anunciat al consistori la seva intenció de retallar una línia de P3 de cara al proper curs escolar està generant la mobilització de la comunitat educativa. Un grup de persones d'aquest col·lectiu que per ara aplega professors, pares i representants sindicals han començat una recollida de signatures per oposar-se a aquesta mesura.

La supressió que planteja la Generalitat (vegeu Regió7 del 3 de desembre) implicaria passar de les 7 actuals (4 de l'escola pública i 3 de la concertada) a 6. La disminució de línies afectaria l'escola pública, una possibilitat a la qual s'oposa aquest nou col·lectiu que esta en fase de gestació i que aposta per l'educació pública.

El grup que s'ha donat a conèixer ara és una proposta alternativa sorgida del que havia de ser una plataforma en defensa de l'educació pública al Berguedà que s'havia d'haver creat el dia 17 d'aquest mes com es va anunciar a principi de desembre. Finalment, aquella primera reunió no es va celebrar per manca d'acord entre els convocants. Després d'això i de manera individual, diferents membres de la comunitat educativa s'han reunit aquesta setmana amb representants del govern municipal per plantejar la necessitat de fer accions de pressió per evitar que Berga perdi la línia esmentada. Ahir, membres del col·lectiu van dir que recullen signatures amb la intenció possiblement de presentar una moció al ple de rebuig a aquesta mesura.

Tal com va avançar aquest diari al seu dia, la Generalitat preveu que el proper curs escolar, a la ciutat, accedeixin a P3 122 alumnes, d'aquí a dos cursos,128 i l'altre (nens i nenes nascuts el 2015) en seran 92. Aquest curs escolar hi ha un total de 147 alumnes de P3 -l'anterior en van ser 173 i l'altre, 156-; la majoria, 81, matriculats a l'escola pública, i estan distribuïts en quatre grups a les escoles de Sant Joan, Santa Eulàlia i la Valldan. La resta, 67, acudeixen a dos centres concertats: Xarxa i Vedruna, que ofereixen 3 línies.