Aquest any que ara s'acaba ha sigut l'any en el que l'Ajuntament de Berga ha vist com la CUP prenia el relleu a CiU, que havia governat el municipi durant dècades. També ha sigut el moment en què el Lluçanès ha votat per convertir-se en una comarca autònoma i en què una mestra de Gironella ha estat condemnada a tres anys de presó per haver agredit dos infants d'un any.

La CUP guanya a l'Ajuntament de Berga

Les darreres eleccions municipals van trencar l'hegemonia de CiU a Berga. La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) va aconseguir el seu millor resultat electoral a la capital del Berguedà, on va doblar vots i regidors passant de 3 a 6. Berga es va convertir en la primera capital de comarca del país on la formació va guanyar l'alcaldia i, des d'aleshores, la seva candidata, Montse Venturós, és la nova alcaldessa de la ciutat i una de les més joves del país.

Condemna la mestra de Gironella acusada de maltractar dos nens d'un any

El jutjat penal número 1 de Manresa va condemnar a quatre anys de presó la mestra de Gironella acusada d'haver maltractat dos nens d'un any d'edat. La jutgessa va atribuir a la mestra dos delictes contra la integritat moral amb l'agreujant d'abús de superioritat. Darrerament, l'Audiència de Barcelona ha confirmat la condemna i ha deixat la pena en tres anys de presó.

Els veïns del Lluçanès voten a favor de constituir-se en una nova comarca

En ple estiu, el 26 de juliol, els ciutadans del Lluçanès van acudir a les urnes per pronunciar-se sobre el futur del territori com a nova comarca, la 43a. Amb una participació del 55,15%, el 'sí' es va imposar amb un 70,7% dels vots davant el 26,4% que hi va votar en contra. Tot i la victòria dels partidaris del 'sí' en el còmput global, a cinc dels tretze municipis - Sant Agustí de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès, Sant Feliu Sasserra i Santa Maria de Merlès - el 'no' en va sortir guanyador. El Govern va alertar que era un resultat "difícil" d'administrar. Els partidaris del 'sí' han reivindicat la validesa del resultat, que compleix els criteris que va establir Governació, però el procés ha quedat paralitzat fins a la constitució del nou Parlament.