La tecnologia 4G, que proporciona les bandes de freqüència de 800 MHz per als serveis mòbils de nova generació, arribarà a Prats de Lluçanès a partir del proper mes de gener, segons ha informat Llega 800, l’empresa ajudicatària des del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme per a portar a terme aquestes gestions.

Les emissions d’aquesta banda de telefonia mòbil es produiran a través de la banda adjacent a la Televisió Digital Terrestre (TDT), fet que provocarà que la recepció de la senyal de televisió pugui quedar afectada en alguns habitatges propers a les estacions de telefonia mòbil.

Des del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme s’ha informat a l’Ajuntament que les empreses Orange, Telefónica i Vodafone estan obligades a realitzar les actuacions tècniques necessàries en cas que la recepció de la senyal de la TDT es vegi afectada per la posada en marxa del 4G al nostre poble. Per aquest motiu, tots els veïns i veïnes que a partir de la posada en marxa del 4G no vegin bé els diversos canals de televisió digital, i en què es pugui demostrar que està causat per aquestes estacions telefòniques emissores de 4G, se’ls col·locarà un filtre a l’antena del domicili, de manera totalment gratuïta, i que permetrà veure la televisió amb total nitidesa.

Amb l’arribada del 4G a Prats s’augmentarà la velocitat d’internet en mobilitat, per exemple, les descàrregues i pujades de vídeos seran molt més ràpides i hi haurà millor cobertura a l’interior dels edificis i en zones on ara la cobertura és precària.