La crida de l'Ajuntament de Vallcebre per buscar famílies que estiguin disposades a viure i muntar un negoci en una masia de propietat municipal "ha tingut més èxit de l'esperat", tal com ha dit el tinent d'alcalde, Jordi Lapuente. De moment, una quinzena de famílies s'han mostrat interessades en participar al concurs públic que finalitzarà el 26 de febrer. Segons Lapuente, no hi ha un perfil concret dels aspirants, però molts són de fora del Berguedà. Pel que fa al tipus de negoci, les propostes es concentren en el sector primari, serveis i turístic. La masia necessita una rehabilitació estructural, que anirà a càrrec de l'Ajuntament i la Diputació, mentre que de la restauració interior se n'haurà de fer càrrec els nous inquilins.

El petit municipi de Vallcebre ha engegat una iniciativa per trobar persones emprenedores que vulguin viure al poble i implantar algun tipus de negoci a la masia Castellnou, de propietat municipal. Les persones s'escolliran a partir d'un concurs públic que tindrà en compte diversos criteris com el tipus de negoci, la seva viabilitat, el nombre de llocs de treball que crea o els membres de la família.

De moment, una quinzena de famílies -la majoria de fora del Berguedà- s'han mostrat interessades en participar al concurs públic, que finalitzarà el pròxim 26 de febrer. Precisament aquest matí s'ha fet fet una jornada de presentació de la iniciativa a Berga amb l'objectiu de captar l'atenció de persones creatives i emprenedores.

El petit poble de Vallcebre està situat al nord del Berguedà i actualment té uns 260 habitants. El municipi compta amb una petita escola rural amb servei de menjador. Pel que fa a l'habitatge, es tracta de la masia Castellnou, una casa antiga del segle XIX amb una superfície construïda de 330 m2 distribuïda en tres plantes i el tradicional paller de les cases de pagès de 50 m2. L'entorn es troba urbanitzat, amb xarxa d'aigua i sanejament, electricitat, enllumenat públic i bona connexió a Internet.