L'Ajuntament de Berga canalitzarà les aigües residuals que van a parar a la part sud de la Rasa dels Molins enguany. El ple del consistori berguedà va acordar, anit, per unanimitat, fer l'aprovació inicial del projecte executiu per dur a terme aquesta obra. "La nostra voluntat és fer-ho enguany i executar-ho en la seva totalitat", ha dit l'alcaldessa, Montse Venturós.

Completar el sanejament de la Rasa dels Molins, a la part central i sud, és una vella assignatura pendent. En el mandat passat, s'havia anunciat que es faria tot i que no es va arribar a materialitzar malgrat que fins i tot s'havia inclòs al pressupost.

L'alcaldessa, Montse Venturós, va informar en roda de premsa abans del ple que "és obligatori tenir canalitzada la xarxa de clavegueram" des de final de la dècada dels 70. I que des d'aleshores el consistori tenia l'obligació d'haver-ho resolt per complir la llei. "Aquesta situació és absolutament insuportable", va afirmar, atesos els problemes de salubritat i imatge que suposa que les ai-gües residuals no estiguin canalitzades, oimés en una zona d'espais habitats. Per a la dirigent berguedana resoldre-ho ha estat "una qüestió de voluntat política" i destaca "la gran feina" dels professionals dels serveis tècnics i jurídics del consistori que ho han fet possible.

L'actuació té un cost de 143.051, 39 euros. Ara, l'executiu ha de demanar les subvencions necessàries per materialitzar-la. Venturós ha explicat que se sol·licitaran ajudes per dur a terme aquesta actuació a través de programes de la Diputació. La batllessa ha exposat que "la voluntat" de l'executiu que presideix és executar l'obra de cop. Però ha matisat que si per qualsevol circumstància derivada de les expropiacions de terrenys o per qualsevol imprevist que pugués sorgir, el projecte s'ha dividit en tres fases perquè es pugui fer igualment.