La regidora d'Educació de Berga Mònica Garcia dura en mà a responsables del Govern les més de 2.500 signatures en contra de la supressió d'una línia de P3 de l'ensenyament públic a la ciutat. Aquestes firmes les ha recollit el Grup de Persones en Defensa de l'Escola Pública de Berga que en el darrer ple municipal va defensar uan moció en contra de la pretensió de l'executiu autonòmic de retallar una línia de P3 de l'oferta pública el proper curs escolar 2016-2017. Posteriorment els grups de la CUP, ERC, PSC i ICV es van fer seva aquesta moció i la van aprovar en el mateix ple i es trametrà pels procediments habituals al Govern. Paral·lelament la regidora d'Educació berguedana ha demanat hora als responsables dels Serveis Territorial per portar-los físicament els fulls amb les signatures esmentades.

D'altra banda, la delegació territorial d'Ensenyament a la Catalunya Central valorarà la proposta que li han fet els responsables dels centres públics de Berga perquè obri les preinscripcions de P3 de tots els centres els públics i concertats i un cop hagi conclòs aquest període decideixi quina línia retalla segons el volum de peticions registrades als centres.

Tal com ja informar aquest diari, el departament d'Ensenyament preveu que, el proper curs escolar, a Berga, accediran a P3 122 alumnes, d'aquí a dos cursos 128 i l'altre (nens i nenes nascuts el 2015) en seran 92. Aquest curs escolar hi ha un total de 147 alumnes de P3 -l'anterior en van ser 173 i l'altre, 156-; la majoria, 81, estudien a l'escola pública i estan distribuïts en quatre grups a les escoles de Sant Joan, Santa Eulàlia i la Valldan. La resta, 67, estudien en dos centres concertats: Xarxa i Vedruna, que ofereixen 3 línies.