L'equip de govern de Berga ha aprovat actuar subsidiàriament per fer la teulada i els aïllaments d'un edifici deshabitat i inacabat des de fa una dècada que causa molèsties i humitats als veïns dels edificis adjacents i constitueix un risc per a la seguretat si no s'hi actua. Es tracta del bloc de pisos número 24 del carrer del Roser en què el consistori farà obres per resoldre aquesta situació, com no s'han cansat de reclamar els veïns. El cas també l'han portat a mans del Síndic de Greus, que en fa el seguiment.

A la junta de govern local del 10 de desembre del 2015 es va acordar la "incoació de l'execució subsidiària per refer la coberta i l'adaptació de la normativa al Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) l'execució d'obres d'impermeabilització i segellat d'entrega amb les mitgeres veïnes", segons han informat a aquest diari fonts municipals. La intervenció del consistori serà el punt culminant d'un afer que fa més d'una dècada que s'arrossega.

Fonts municipals han indicat que l'empresa que duia a terme les obres de millora del bloc va fer-hi treballs d'arranjament i a més va voler aixecar una alçada més de la que ja tenia l'immoble per a un sobreàtic però sense disposar de la preceptiva llicència municipal. En el seu moment, el consistori "va paralitzar les obres i es va fer la reclamació de la documentació per tal de poder donar la llicència". A partir d'aquí no es va saber res més dels propietaris de l'edifici que impulsaven les obres. Els treballs van quedar aturats i els responsables de l'empresa que havia comprat el bloc i havia fet els treballs que han quedat per completar es van fer fonedissos. Fonts municipals han explicat que entre altres gestions ha calgut fer una publicació al BOE, "ja que no s'ha pogut comunicar a la propietat perquè han estat retornades totes les notificacions". Ara es preveu que "un cop concorreguts tots els terminis legals preceptius es faci l'aprovació del projecte al ple" i, posteriorment, s'executin les obres. D'aquesta manera, el consistori actuarà subsidiàriament per treure el perill d'aquest immoble. El cost dels treballs l'assumirà l'Ajuntament com es fa en aquests casos i se'n farà una anotació al registre de la propietat. Si mai aquest immoble es torna a vendre hi constarà i s'haurà de rescabalar el consistori berguedà.