El judici al jove berguedà Sergi Rodríguez Teti, a qui la fiscalia acusa d'atemptat a l'autoritat per presumptament haver etzibat un clatellot a l'aleshores regidor del PP Joan Antoni López durant la passada de Patum del 2012, serà el 21 de juny d'enguany. Així ho van fer públic ahir membres de la plataforma en suport d'aquest noi, integrant de l'Esquerra Independentista. La fiscalia demana per a Teti 4 anys i 9 mesos de presó i una multa de 3.600 euros.

Ahir, representants del grup de suport van comparèixer a la plaça de Sant Joan de Berga per refermar la defensa del jove. Entre els compareixents hi havia diferents membres del govern de la CUP de Berga com el regidor de Governació Francesc Ribera i les regidores Mònica Garcia i Anna Alsina.

En un comunicat, fonts de la plataforma asseguren que es tracta d'un cas "especialment greu per la duresa de les peticions fiscals i de l'acusació particular, per uns fets que, en cas de ser certs, i en un altre context, no passarien d'unes simples faltes". I afegeix que "ens trobem davant d'un cas polític, i ja coneixem la duresa amb què actua la 'justícia' burgesa quan es tracta de reprimir l'esquerra independentista, els moviments populars o la classe treballadora". La plataforma que ja ha dut a terme diferents accions, com una recollida de 3.000 signatures, farà una concentració a Berga el 18 de juny en favor del jove.