30 de gener de 2016
30.01.2016

L'antic govern de CiU de Berga acusa la CUP de mentir sobre les finances

L'executiu de Gendrau i el grup de CDC assegura que el nou govern "manipula la realitat" de l'economia

30.01.2016 | 07:40

L'antic equip de govern de CiU a l'Ajuntament de Berga denuncia que la CUP, que governa a la ciutat des del maig passat, està manipulant la realitat sobre la situació econòmica del consistori.
A través d'un comunicat signat per l'equip de govern del mandat 2011-2015, encapçalat per Juli Gendrau, i també pel grup CDC a Berga, asseguren que "no és just culpabilitzar el govern sortint que la caixa estava buida quan la CUP va començar a governar, quan no és veritat", fent referència a les acusacions de l'actual executiu sobre la delicada situació econòmica que, asseguren, han heretat del mandat anterior. El comunicat va acompanyat de documents lliurats per l'interventor municipal per demostrar aquestes xifres.
En aquesta carta, feta pública ahir, afirmen que la CUP "està construint un relat fantasiós" en referència a la situació financera del consistori de la capital berguedana. Per una banda, asseguren que "segons l'acta de l'arqueig de caixa que es va realitzar el 13 de juny del 2015, signat per la tresorera, l'interventor i l'actual alcaldessa, els saldos dels comptes de l'Ajuntament pujaven a més d'1,5 milions d'euros". En aquest sentit creuen que "és incomprensible tal manipulació de la realitat, ja que la CUP va trobar aquesta quantitat a la caixa".
Per altra banda, determinen que "segons la certificació de l'interventor, en els darrers quatre anys hi ha hagut un superàvit acumulat de 8,65 milions d'euros" i que el romanent de tresoreria (els diners que s'han de pagar a curt termini menys els diners que s'han de cobrar a curt termini), "que havia estat endèmicament negatiu a l'Ajuntament de Berga, va passar per primera vegada de 1,14 milions d'euros negatius a 3,43 milions d'euros positius". En aquest sentit, valoren positivament la feina feta per haver "capgirat la situació passant d'haver de pagar més del que hem dec obrar a haver de cobrar més del qe hem de pagar".
Per últim, també han definit de "totalment contradictori i incomprensible" les informacions fetes públiques per l'actual equip de govern sobre l'endeutament del consistori. CiU en el seu comunicat recorda que "la CUP ha rebut del nostre equip de govern un endeutament consolidat de la liquidació del pressupost del 2014 del 55,68% cosa que els ha permès endeutar-se en 1,2 milions d'euros més amb el préstec de l'Institut Català de Finances -per fer front al crèdit d'Inberga Tur- i en 1,6 milions d'euros més per la renovació de l'enllumenat". Afegeixen que "si l'endeutament hagués estat un impediment, no se'ls hauria autoritzat l'ampliació que ja han fet dels deutes en quasi 3 milions".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus. 

 

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema