L'Agència de Desenvolupament del Berguedà, la Cambra de Comerç i l'Associació d'Hostaleria i Turisme del Berguedà han signat un acord aquest dilluns amb l'objectiu de garantir una millor ocupació de les persones aturades a la comarca. En aquest sentit, l'Agència treballa per esdevenir el principal punt de referència tant per les empreses que busquen mà d'obra com pels aturats que busquen un lloc de treball adequat a les seves capacitats.

El president de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, David Font, ha explicat que l'acord permetrà "perfilar" molt millor la selecció i es podrà adequar més acuradament les ofertes d'ocupació a les demandes que hi hagi. Actualment la comarca té poc més de 2.800 persones en situació d'atur.

El president de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, David Font, ha assenyalat que l'acord entre l'ens i la Cambra de Comerç i l'Associació de l'Hostaleria i Turisme del Berguedà representa "un pas endavant" per la comarca ja que possibilitarà la creació de vincles entre demandants d'ocupació i empreses que ofereixen places que requereixen ser cobertes.

L'objectiu final de Font és poder crear una borsa on les metodologies de treball es puguin unificar i, si pot ser, que també es puguin centralitzar en un mateix lloc físic. La idea seria crear un punt de referència on puguin acudir empreses i demandants.

En aquest sentit, malgrat la tasca que s'està duent a terme per unificar dades, David Font reconeix que serà necessari un treball amb el Servei d'Ocupació de Catalunya a la comarca perquè es puguin compartir més dades i, fins i tot, "ens puguin derivar cap a l'Agència les persones que s'apunten al SOC".

A partir d'ara, doncs, l'Agència acollirà tant a empreses que busquin personal com persones que busquen feina. Després d'una cerca dels perfils més adequats, l'ens posarà en comú les dues parts perquè es pugui procedir a la contractació. En aquest sentit, el president de l'Agència ha explicat que s'establirà un protocol perquè quan hi hagi una oferta de treball es pugui proposar el "millor" perfil.

Acció per ambdues bandes

Amb tot, David Font ha explicat que aquesta tasca l'Agència ja l'estava desenvolupant des de feia un temps amb els mitjans que tenia. Amb els nous acords, les condicions amb què es treballarà milloren notablement. A tall d'exemple, Font ha explicat que durant el 2015 l'Agència ja va assessorar més de 2.000 persones de les quals se'n van contractar gairebé 200.

Gràcies a la posada en marxa del nou acord, gairebé 1.300 empreses de la comarca que pertanyen a la Cambra de Comerç podran passar a formar part de la borsa de l'Agència en el moment que necessitin cobrir demandes de personal, tant de manera puntual, com de manera continuada.

Per la seva banda, el president de la delegació de la Cambra de Comerç al Berguedà, Joan Boix, ha assenyalat que l'acord suposarà un avantatge perquè demandants i ofertants d'ocupació estiguin "més ben organitzats". "Com més ben organitzada està la borsa, a l'empresa li va millor per treballar", ha apuntat. Al seu torn, el president del Gremi d'Hostaleria i Turisme del Berguedà, Toni Barat, opina que la borsa és beneficiosa pel procés de selecció ja que aporta "transparència" tant a les persones que busquen un lloc de treball però també per l'empresari que necessita contractar.