Marie Kapretz (Berlín, 1975) és la nova delegada del Govern català a Alemanya. Kapretz que fins a final de l'any passat era regidora del grup de l'oposició del CLAM-AM (marca blanca d'ERC) a Cercs, el poble en el que resideix, treballarà per enfortir les relacions bilaterals i explicar el moment que viu Catalunya a totes les autoritats, entitats i agents internacionals presents al país. Kapretz s´incorpora a la comitiva catalana encapçalada per la consellera Meritxell Serret que coordina la participació d´empreses catalanes a la fira Fruit Logística de Berlin.

Marie Kapretz ha pres possessió aquest dimecres i s´incorpora de forma immediata en les seves noves tasques. El conseller Raül Romeva ha mantingut una primera trobada amb la nova delegada per analitzar les principals prioritats d´acció i li ha desitjat sort i encerts en aquesta nova responsabilitat.

L'objectiu de la delegada del Govern a Alemanya és enfortir les relacions bilaterals amb les autoritats teutones en els àmbits clau d´interès per a la Generalitat, garantir la plena coordinació de les accions del Govern al país i explicar el moment que viu Catalunya a totes les autoritats, entitats i agents internacionals presents a Alemanya. Entre d´altres, també treballarà per la difusió i el foment de la llengua, la història i la cultura catalana, així com per a què la Delegació consolidi el seu paper de punt de trobada de tots els catalanòfils que viuen a Alemanya.

La nova delegada és graduada en Disseny i compta amb una àmplia formació en planificació i realització de projectes d´emprenedoria social, en lideratge estratègic i geopolítica i governança. Entre d´altres, els darrers anys s´ha implicat en diferents projectes d´emprenedoria social a Catalunya i en l´àmbit internacional, i ha dut a terme diferents anàlisis i ponències sobre els vincles entre Catalunya i Alemanya.

La primera missió de Kapretz serà acompanyar demà una comitiva encapçalada per la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, i diferents representants de l´empresa pública Promotora d´exportacions Agroalimentàries (PRODECA), que es troben a Berlin per coordinar la participació d´empreses catalanes del sector de la fruita en l´edició de la fira Fruit Logística, el certamen més rellevant d´Europa dedicat a la fruita i les hortalisses, que té lloc a la capital alemanya del 3 al 5 de febrer.

Xarxa de delegacions a l´Exterior

En total, hi ha set delegacions a l´exterior en funcionament:

* Delegació del Govern al Regne Unit i Irlanda

* Delegació del Govern a França i Suïssa

* Delegació del Govern a Alemanya

* Delegació del Govern a Àustria

* Delegació del govern a Itàlia

* Delegació del Govern als Estats Units, Canadà i Mèxic

* Delegació del Govern davant la UE

Els objectius de les delegacions a l´exterior són enfortir i ampliar les estructures governamentals de l´acció exterior de Catalunya per defensar i promoure els interessos del país a l´exterior, així com bastir i reforçar les relacions bilaterals de Catalunya i les aliances amb altres actors, xarxes i organismes internacionals.