L'Ajuntament de Berga ha pagat en els darrers tretze anys, en el temps en què ha estat concedit a Inberga Tur, un total de 75.909 euros en concepte d'actuacions de manteniment de l'ascensor inclinat de Queralt. El consistori ha assumit aquestes despeses tot i que, segons el govern, no li hauria pertocat perquè els contractes de la concessió del servei aprovat per ple el 2002 estableixen que costejar aquestes operacions correspon al concessionari. Inberga Tur es va fer càrrec d'algunes incidències mentre va estar operatives, però d'altres les va resoldre l'Ajuntament.

Inberga Tur és la societat formada per empresaris berguedans que l'any 2002 es va presentar en solitari (i adjudicar) al concurs que va convocar el consistori per a la gestió de tres béns de propietat municipal: l'edifici central de la vella caserna reconvertit en hotel; la part municipal de Queralt que inclou el bar, restaurant i l'hostatgeria i l'ascensor inclinat. Des d'aleshores fins ara el manteniment de l'ascensor no sempre l'han pagat ells com estableix el contracte, segons ha detallat la batllessa, Montse Venturós.

Ara, el govern de la CUP vol posar de manifest "l'incompliment greu" del contracte i, per això, el govern de la CUP enviarà la relació de les actuacions que hagut d'asumir el consistori des del 2002 al Jutjat Contenciós Administratiu número 12 de Barcelona perquè s'inclogui en el procediment judicial que enfronta al consistori que al seu dia va aprovar la rescissió de les concessions per incompliment dels contractes i i Inberga Tur que s'hi oposa.