La parròquia de Santa Eulàlia s'omple aquest matí per acomiadar Joan Rafart i Montraveta, impulsor de la Patum Infantil, traspassat divendres.

El fèretre ha sortit des de l'Ajuntament per entrar a l'església per l'accés principal, portat per algunes de les persones responsables de la Patum Infantil. La comitiva, que ha avançat mentre sonaven les notes de l'himne de Berga a càrrec de la Banda de l'Escola Municipal de Música de Berga i altres músics que s'hi han afegit, estava encapçalada pel Tabal i els Àngels de la festa dels menuts. Darrere del taüt, embolcallat amb una bandera de Berga i amb una carota de ple al damunt, seguien els familiars, personalitats del món patumaire i les autoritats municipals presidides pel Macer.

Rafart tenia 92 anys i la seva mort ha afectat als familiars però també a les persones vinculades a la Patum Infantil, ja que va ser ell qui va impulsar la creació d'una Patum per als més petits. El 1964 va rebre la placa que l´acredita com a patumaire d´honor, i el 1994 va ser distingit amb el Premi a la Cultura Popular de Berga. L'Ajuntament, per la seva banda, va atorgar a Rafart la Medalla d'Or de Berga l'any 2008.